LEDX COBRA 6500 X-PAND

Nya Cobra X-pand har fått en nättare ram utan skruvar och vår nya egenutvecklade reflektor. Lampan ger nu mer ljus närmare fötterna samtidigt som ljuset i närområdet ökar men med bibehållen bredd och längd.

Liksom tidigare är det extremt mycket ljus som levereras tack vare högeffektiv elektronik, 8 st LED och stor kylyta. Förpackat i ett kompakt välbalanserat och mycket stryktåligt lamphus.

Välj gärna något av våra paket som innehåller många tillbehör till ett förmånligt pris

Eller välj enbart lampa utan batteri, huvudställning eller andra tillbehör.


LEDX Cobra 6500 Spot

LEDX Cobra 6500 finns även som en variant med smalstrålande linser, se LEDX Cobra 6500 SPOT


 • 85h Lowest Power
 • 1.40h Highest Power
 • 6500 Lumen
 • 6500K Color Temperature
 • 13°-84° Light Scattering
 • CREE Diode

Cobra Bundles

Cobra 6500 X-PAND

 1. Cobra 6 500 X-pand Standardpaket
  214-1 Cobra 6 500 X-pand Standardpaket
  7610,00 kr
 2. Cobra 6 500 X-pand + Lampfäste för hjälmar
  214-4 Cobra 6 500 X-pand + Lampfäste för hjälmar
  4745,00 kr
 3. Cobra 6 500 X-pand Enduro paket
  214-7 Cobra 6 500 X-pand Enduro paket
  13600,00 kr
 4. Cobra 6 500 X-pand Endurokit Pro
  214-8 Cobra 6 500 X-pand Endurokit Pro
  21270,00 kr
 5. Cobra 6500 X-pand (Endast lampa)
  214-0 Cobra 6500 X-pand (Endast lampa)
  4540,00 kr
  Ej i lager
 6. Cobra 6500 SPOT (Only lamp)
  215-0 Cobra 6500 SPOT (Only lamp)
  4640,00 kr
.

OPTIMAL LJUSBILD

Ljuset från LEDX Cobra passerar genom 8 kvalitetslinser. Tillsammans ger de ett mycket enhetlig ljusbild som börjar nästan omedelbart vid dina fötter, och ger en täckning med ljus flera hundra meter framåt. Den sprider också ljuset brett, även i ditt perifera synfält. Detta ger ett vilsamt och bländfritt ljus, så nära dagsljus du kan få.

PERFEKT BALANS

LEDX skapade den första strålkastaren som skilde lysdioderna från elektroniken. Detta ger högre effektivitet, bättre kylning och ett mer kompakt lamphus. Tillsammans utgör det grunden för en lätt och välbalanserad lampa.

MAXIMAL KRAFT

The power of 8 high performance LEDs gives a beam with 6500 lumen. LEDX Cobra gives you full power for nearly 2 h and upp to 90 h at the lowest power mode. This give you a long time of light letting you do whatever you want in the dark, with no limitations. Kraften hos 8 högpresterande lysdioder ger en stråle med 6500 lumen. LEDX Cobra ger dig full effekt i nära 2 timmar, och upp till 90 timmar vid lägsta effektläge. Tillräckligt för att uppleva friheten av att utöva de flesta aktiviteter utan begränsningen av mörker.

Framtagen för tuffa förhållanden!

LEDX lampor hanterar väder och vind lika bra som mörker. Regn, damm eller stötar är inga problem. LEDX lampor är byggda för att hålla i de tuffaste miljöerna.

Starkast

LEDX Cobra 6 500 X-pand, är troligen marknadens starkaste pannlampa, den ger mer ljus än de flesta billjus (hel och halvljus tillsammans). Cobra har 8 st LED och en elektronik med en mycket hög verkningsgrad.

Designen är unik med elektroniken integrerad i lampfästet och ett platt lamphus med stora kylflänsar som leder bort värmen effektivt. Lampan har en inbygd dynamisk temperaturreglering som håller temperaturen på rätt nivå, 75° C. När lampan används på de högsta effekterna måste den  dock vara i rörelse för att prestera på max, normalt går det att använda lampan på 40% (50% av ljuset) även stillastående inomhus.

Den platta designen med fästet rakt under lampan ger en välbalanserad och mycket lätt pannlampa.

Resultatet är en lampa med en extremt bred men ändå lång ljusbild, upplevelsen är att du befinner sig i en stor bubbla av ljus, som når mycket långt. Det breda ljuset ger ett reflexfritt och vilsamt ljus för ögonen.

Tålig

Vi samarbetar med många användare av våra produkter, med deras hjälp optimerar vi lamporna för en rad olika användningsområden såsom orientering, enduro, MTB, eftersök, skoteråkning, gruvnäring, mm. Enduroåkarna är troligen de som ställer störst krav på lampors hållbarhet och prestanda.

Fästen

Med våra olika fästen kan lampan användas på nästan alla typer av hjälmar, t.ex cykelhjälmar, skogshjälmar och de flesta bygghjälmar. För enduro och skoter används med fördel våra hjälmbågar för en eller två lampor.

X-pand

Starkt ljus betyder inte allt, det viktigaste är ljusbilden, ljuset ska inte blända och inte ha några skarpa gränser, men ändå nå långt. Cobra X-pand ger mer ljus närmare fötterna samtidigt som ljuset i närområdet ökar men med bibehållen bredd och längd. X-pand ger en mycket jämn ljusbild som tar vid nästan direkt vid fötterna och lägger en matta av ljus flera hundra meter framåt. Det sprider också ljuset brett åt sidan, ända ut i ögats perifera synfält. Detta ger ett vilsamt och reflexfritt ljus, så nära dagsljus man kan komma.

 

Batteritid

Cobra har upp till 6 olika effektlägen, från 2% - 100%, vilket ger en batteritid på upp till 85 h, vid full effekt lyser lampan 1 h 40 min. Vid leverans har lampan 3 förinställda lägen på 6%, 40% och 100%. Det finns även ett programmerbart läge där lampan tänds direkt när den får ström.

Reservtank

När batteriet är nästan slut på de högre effektlägena, går lampan automatiskt ner till ca 350 lm och fortsätter att lysa ca 1 h, därefter sjunker ljuset till ca 120 lm och lyser ytterligare ca 1 h.

Marknadens mest avancerade huvudställning

Cobra 6 500 levereras med Huvudställning pro med mycket god passform. Den går extra långt ner i nacken vilket gör att den sitter bra även med en mössa under. Lampfästet är ergonomiskt utformat och följer huvudformen väl. Hjässbandet är tvådelat och fördelar vikten över hela huvudet, detta uppskattas också av de som har en tofs eller hästsvans bak i nacken. 

Fästpunkten för lampan sitter nära pannan och befinner sig nästan rakt under balanspunkten på lamphuset vilket gör att lampans tyngd går rakt ner till fästet och lampan blir inte framtung. Tillsammans med lampans låga vikt gör det att lampan är mycket stabil även vid löpning i tuff terräng.

Vikt lamphus 130 g
Vikt lamphus +elektronikbox 173 g
Vikt lampa + huvudställning(Komplett) 228 g
Vikt med huvudställning + batteri L (113 Wh) 698 g
Batterikapacitet (Batteri L) 113 Wh (10,8 V, 10,5 Ah)
LED 8 st Cree XM-L2
Färgtemperatur 6 500° Kelvin
Ljussystem X-pand
Size Lamp 109x59x28mm