Koovee tog hem segern på Jukola

I den 68:e upplagan av Jukolakavlen, världens största orienteringstävling, segrade vårt LEDX- lag i Finland, Koovee från Tammerfors. Koovee var med i täten under hela tävlingen, på 6:e sträckan gick Oleksandr Kratov stadigt ifrån Lidingö och Kalevan Rasti som jagade bakom. Han skickade ut Daniel Hubmann på slutsträckan med en ledning på över 4 min, Daniel kunde sedan säkert före laget till seger, Koovees första på 50 år.

Vi på LEDX är mycket glada för vårt  samarbete med Koovee och tror på flera framgångsrika år. Löparna var nöjda efteråt och även lite känslosamma, här är några kommentarer från dem:

.– Då jag inledde min sträcka kände jag mig ivrig. Det här hade jag väntat på: att jag ensam i täten får ta mig an en utmanande situation, säger Lakanen som höll Koovee i en stadig ledning.

– Den största pressen i laget riktades säkert mot mig. Det var extra spännande då terrängtypen var bekant och jag visste hur man ska göra här, säger Myllärinen.

Lakanen fällde glädjetårar då segern säkrats.

– Det är en unik stund, känslorna svallar, säger Lakanen.

– Koovee har en positiv drive. Det är en proffsig organisation, säger Hubmann

Grattis önskar vi på LEDX