Från början...


LEDX hade sin debut under en stormig och blöt nattorienteringstävling hösten 2009. Med vår bakgrund från orientering visste vi att det inte skulle vara en lätt uppgift att skapa en pannlampa som klarar extrema väderförhållanden.

Vår grundare och uppfinnare Anders Johansson skapade den första prototypen, som kallas "Ur-Cobran". Hans vision var att använda högkvalitativt material och kombinera med avancerad teknik för att skapa en lampa som skulle överträffa allt på den befintliga marknaden och med konkurrensfördel. Bara 6 månader efter den första prototypen stod klar hade produktionen startat och Cobra I släpptes på marknaden.

Timingen var perfekt och orienteringseventet 10-mila stundade när ryktet om LEDX tillförlitlighet och prestanda spreds alltmer. Flera elitorienterare använde LEDX-lamporna under tävlingen och höjde dem till skyarna.

Försäljningen började ta fart, vilket gjorde det möjligt att släppa Cobra II under sommaren 2011. Cobra II var en viktig milstolpe för LEDX och hade många av de egenskaper som våra kunder symboliserar med vårt varumärke; en bred och lång ljusbild, låg vikt, god balans och pålitlig.

Uppgraderingarna fortsatte att komma fram till 2014, då vi lanserade en helt ny serie av lampor - Kaa, Mamba samt Cobra och tillsammans med dessa en rad olika tillbehör. Detta blev grunden i ett system av lampor och tillbehör som är kompatibla med varandra. Syftet med systemet var att kunna tillgodose en bredare grupp av användare och deras behov av ljusstarka och tåliga lampor

Vi kunde inte förutse succén som skulle följa! Idag används våra lampor av många av världens främsta idrottare. Orienterare, enduroförare och MX, längdskidåkare, jägare, skogvaktare är några av de kundgrupper som använder våra produkter.Utan våra kunder hade vi aldrig nått den framgång som har följt oss sedan starten och vi har dem att tacka! Med er stöttning ska vi fortsätta sträva efter att göra de bästa pannlamporna som man kan tänka sig…