Enduro

Ultrakompakt och stryktålig lampa
som kan drivas med 12V.

När det gäller belysning, har Endurosporten under lång tid förlitat sig på xenonlampor. När LEDX Lights 2013 började att lansera Cobra II inom enduro, så var det i Finland det hände, snart började de bästa åkarna där att använda våra lampor. När vi introducerade Cobra 5500 / 6500 började det att ta ordentligt fart även i Sverige och efter att Martin Sundin blivit trea på Novemberkåsan 2015 med 3 st Cobra så har allt fler åkare upptäckt fördelarna med LEDX Lights lampor. Vid Novemberkåsan 2017 tog Albin Elowsson en överlägsen seger med Cobra både på hjälmen och på kåpan och i Finska Päijänne runt så har de flesta toppförarna de senaste åren använt Cobra.

Fördelarna med Cobra är en extremt bred ljuskägla som ger ljus direkt vid framhjulet och lyser ända ut i ögats periferi. Det ger ett vilsamt ljus och upplevelsen är att du åker i ljuset i stället för att ha en ljuskägla dansande framför dig. Den unika kombinationen av linser i lampan ger samtidigt ett mycket långt ljus helt utan kanter i ljusbilden. Det vita ljuset ger bra kontrast och ökar möjligheten att köra snabbare i mörker.

Du kan enkelt montera lamporna på hjälmen eller kåpan framför styret med hjälp av LEDX Lights lampfäste. Den låga vikten, endast 230 g, minskar påfrestningarna på nacken. Lamporna är enkla att installera, anslut bara lampan med batteriet och tryck på strömbrytaren. Om du vill kan du ansluta lamporna till MC-batteriet eller laddningsregulatorn med vår MC-kabel. Vid drift från MC, kan Cobra enkelt programmeras för att ge 100% ljus direkt när den ansluts till MC.

Team Husqvarna Scandinavia

Husqvarna Scandinavia är Husqvarna Motorcycles officiella enduroteam i Sverige.
Teamet vann teammästerskapet 2020 och är ett av dom mest framgångsrika teamen inom svensk enduro genom alla tider. Tre av fem förare tog individuella SM-Guld 2020. Förarna deltar under 2021 i SM, VM, EM, SCC serien, GGN och Novemberkåsan för att nämna några tävlingar. Samtliga förare kör med olika uppsättningar Cobra lampor från LEDX Lights.

Albin Elowson
Ålder: 26 år
Klubb: FMCK Skövde
Hoj: FE 350
10:a tot 6-days Frankrike 2017
1:a Novemberkåsan 2017, 2018, 2022
1:a GGN 2018

Hanna Berzelius
Ålder: 24
Klubb: Linköpings MS
Hoj: Husqvarna 250
6 raka SM-guld
EM-guld
2 x 1:a GGN

Oskar

Oskar Ljungström
Ålder: 22
Klubb: Falköping Mk
Hoj: FE 450
JSM guld 2018
JSM guld 2020
EM 2:a junior2

Robert Friberg
Ålder: 29
Klubb: Tibro MK
Hoj: Husqvarna FE 250
2 x JSM guld 2010, 2011
3 x SM guld
5:a Novemberkåsan 2017

Ola Thorell
Team chef

Max Ahlin
Ålder: 19
Klubb: Falköpings MK
Hoj: Husqvarna FE 350
Guld JSM1 2019
EM guld U21 2019
3:a GGN 2020

Albin Berglund

Albin körde sin första USM deltävling som 12-åring och kom då på en femte plats och fick blodad tand. Året därpå, 2019 körde han hela USM-serien och slutade som segrare i 85cc klassen. 2019 vann Albin även Stångebroslaget samt Ränneslättsloppet i sin klass.

Under våren 2020 – 14 år gammal – kliver Albin upp i 125cc klassen i USM2 som förare för Team Sherco Sweden. Vann 4 av 5 deltävlingar och tog hem guldet i USM2 klassen.

Under hösten startade Albin i GGN där han var snabbast i starten och körde till sig en seger i Ungdomsklassen efter att ha kraschat när två varv återstod men lyckades köra vidare, med vad som senare visade sig vara brutet nyckelben, och vinna racet med 2 sekunder före tvåan.

Under vintern har Albin kört med LEDX Lights produkter och är supernöjd. Att ha ett bra lyse när man kör vinterhalvåret bland stock och sten är ett måste och en förutsättning för att körningen ska kännas säker. Produkterna är användbara inom andra områden också och har ett smidigt fäste som fungerar bra även vid skidåkning och löpning.

Tomas Persson Nordahl

Tomas från Club MXStar Podcast är 42 år gammal och kör enduro samt motocross. Det har blivit en Novemberkåsan 2016 och har som ambition att göra det igen.
– En av mina bästa vänner i världens tuffaste endurotävling är helt klart Cobra 6500 X-pand. När kroppen och hjärnan skriker av trötthet under nattsträckorna är det en mentalt fantastisk känsla att ha det bästa motorcykel- och hjälmljuset.
– Att köra motorcykel på kvällen med bra hjälmlyse är något man som enduroförare bara måste testa! Det är en otroligt mycket roligare och häftigare känsla än man kan tänka sig. Att förlänga den svenska säsongen med lite längre och utmanande offroad turer på kvällarna är något jag med åren och åldern verkligen har kommit att uppskatta. Lägger vi till att samma lampa fungerar alldeles utmärkt till löpning, MTB och längdskidor så täcker vi in alla idrottsaktiviteter jag gillar!

Vilken modell skall du välja?

För Enduro rekommenderar vi främst Cobra 6500 X-pand. Med en oslagbart bred och lång ljusbild samt hög effekt, allt för att lysa din framfart under svåra förhållanden. Alla våra lampor tillverkas för att vara lättvikt men ändå tåliga. Tillsammans med några av sportens bästa har vi utvecklat ett brett utbud av tillbehör. Detta inkluderar fästen, kablar, skyddsglas och mer!