Köpvillkor & integritetspolicy

Företagsinformation

ledx.se drivs av C2 Vertical Safety AB, org. 556594-2595.

Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:

 • Klarna Checkout
  Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.

  För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.
 • Nets Checkout
 • Paypal
 • Faktura vid avtal

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Leveranser och returer

Vi erbjuder följande leveransmetoder:

 • Leverans
 • Fri frakt på inom Sverige på webbordrar över 500 SEK. Vid order under fraktfri gräns tillkommer fraktkostnad om 69 kr (inkl. moms).
 • Fri internationell frakt webbordrar över 450 euro (ex moms). Vid order under fraktfrigräns tillkommer en fraktkostnad om 13 euro för företag och 16 euro privatpersoner.
 • Vid beställning över mail/telefon tillkommer alltid en fraktkostnad om 150 kr (ink. moms).
 • Leverans sker inom 1-3 dagar vid leverans inom Sverige. För leverans utanför Sverige tar det ytterligare ett par dagar.
 • *För avtalskunder gäller fraktvillkor enligt avtal med C2 Vertical Safety.
 • *Vid beställning över mail/telefon tillkommer alltid en fraktkostnad om 150 kr (ink. moms).
 • Vid leverans utanför EU tillkommer en tullkostnad som köparen står för.

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar.  Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Slutförsäljning

Vi reserverar oss för slutförsäljning. Har en vara tagit slut och ej kan skickas meddelar vi dig per mail vanligtvis inom 1-2 dagar. 

Returer/byte

30 dagars öppet köp
Som konsument har du alltid 30 dagars ångerrätt och bytesrätt när du handlar hos oss. Det innebär att du kan returnera varorna inom 30 dagar från att du mottagit ditt paket. Returer är endast giltigt vid obruten förpackning.

Returer Privatperson
Just nu har vi fria returer. Kontakta oss för att få din returfraktsedel och fyll i returformuläret och skicka med i kartongen. Ringa in det du vill returnera på följesedeln och lägg den i paketet. Packa dina varor i samma kartong de levererades i eller likvärdig och fäst sedan returfraktsedeln på emballaget (inte direkt på skokartongen). Lämna in den till ditt närmaste DHL-ombud.

Returer Företag
Som företag har du alltid 14 dagars ångerrätt och bytesrätt när du handlar hos oss. Det innebär att du kan returnera varorna inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket. Returer är endast giltigt vid obruten förpackning.


GDPR – skydd av dina personuppgifter

Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in? 

C2 Vertical Safety AB, org.nummer 556594-2595 med adress Börjegatan 78, 752 29 Uppsala, är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. 

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? 

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. T.ex kan bilder och ljudupptagningar som behandlas i dator vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter (t.ex. IP-nummer) är personuppgifter ifall de kan kopplas till fysiska personer. 

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering. 

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig som kund och i vilket ändamål (varför)? 

ÄndamålBehandlingar som utförsKategori av personuppgifter
För att kunna hantera din beställning/köpLeverans
Identifikation och ålderskontroll
Hantering av betalning
Namn
Personnummer/organisationsnummer
Kontaktuppgifter (adress, e-post och telefonnummer)
Köpinformation (vilken/vilka varor har beställts eller om varan ska levereras till annan adress.)
Användaruppgifter för mina sidor.
Laglig grund: Fullgörande av köpeavtalet. Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet. 
ÄndamålBehandlingar som utförsKategori av personuppgifter
För att kunna fullgöra företagets rättsliga förpliktelserNödvändig hantering för uppfyllande av företagets rättsliga förpliktelser enligt lagkrav, domslut eller myndig- hetsbeslut (t.ex. bokföringslagen, penningtvättslagen eller reglerna om produktansvar och produkt- säkerhet, vilka kan kräva framtagande av kommunikation och information till allmänheten och kunder om produktlarm och produktåterkallelser vid exempelvis en defekt eller hälso- vådlig vara). Namn
Personnummer/organisationsnummer
Kontaktuppgifter (adress, e-post och telefonnummer)
Din korrespondens
Köpinformation, tidpunkt, eventuellt fel/klagomål.
Användaruppgifter för mina sidor.
Laglig grund: Fullgörande av köpeavtalet. Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet. 
ÄndamålBehandlingar som utförsKategori av personuppgifter
För att kunna hantera kundserviceärenden.Kommunikation och besvarande av eventuella frågor till kundservice (via telefon eller i digitala kanaler, inklusive sociala medier). 
Identifiering. Utredning av eventuella klagomål- och supportärenden.
Namn
Personnummer/organisationsnummer
Kontaktuppgifter (adress, e-post och telefonnummer)
Din korrespondens
Köpinformation, tidpunkt, eventuellt fel/klagomål.
Användaruppgifter för mina sidor.
Laglig grund: Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera kundserviceärenden. 
ÄndamålBehandlingar som utförsKategori av personuppgifter
För att kunna utveckla och förbättra vår hemsida och system för dig som kund.Anpassa hemsidan för att bli mer användarvänlig. Exempelvis för att förenkla informationsflödet eller för att lyfta fram funktioner som ofta används av kunder i våra digitala kanaler. 
Framtagande av underlag för att utveckla och förbättra vårt sortiment.
Analyser av de uppgifter vi samlar in för ändamålet. Baserat på de uppgifter vi samlar in (t.ex. köphistorik, ålder och kön) sorteras du in i en kundgrupp (s.k. kundsegment) för vilket analyser sedan görs på en aggregerad nivå med hjälp av avidentierade data, utan någon koppling till dig som individ.
Ålder
Kön
Bostadsort
Korrespondens och feedback avseende och produkter. 
Köp- och användargenererade data (t.ex. klick- och besöks- historik)
Tekniska data rörande enheter som används och dess inställningar (t.ex. språkinställning, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem, skärmupplösning och plattform).
Information om hur du har interagerat med oss, dvs. hur  du har använt hemsidan, in- loggningsmetod, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, nedladdningsfel, hur
du når och lämnar tjänsten etc. 
Laglig grund: Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och våra kunders berättigade intresse av att utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system. 


Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med? 

Personuppgiftsbiträden.I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med: 

 1. Hemsideleverantör
 2. Transporter (logistikföretag och speditörer)
 3. IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra IT-lösningar).

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen (t.ex. för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet). Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier avseende säkerheten och sekretessen för personuppgifter. Vi har skriftliga avtal med alla personuppgiftsbiträden genom vilka de garanterar säkerheten för de personuppgifter som behandlas och åtar sig att följa våra säkerhetskrav samt begränsningar och krav avseende internationell överföring av personuppgifter. 

Företag som är självständigt personuppgiftsansvariga. Vi delar även dina personuppgifter med vissa företag som är självständigt personuppgiftsansvariga. Att företaget är självständigt personuppgifts- ansvarig innebär att det inte är vi som styr hur informationen som lämnas till företaget ska behandlas. Självständiga personuppgiftsansvariga som vi delar dina personuppgifter med är: 

 1. Statliga myndigheter (polisen, skatteverket eller andra myndigheter) om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller vid misstanke om brott.
 2. Företag som ombesörjer allmänna varutransporter (logistikföretag och speditörer).
 3. Företag som erbjuder betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer). 

När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering. 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Se mer om de specfika lagringsperioderna under respektive ändamål.

Rätt till radering

Du kan begära radering av personuppgifter vi behandlar om dig ifall:

 • Uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats. 
 • Du invänder mot en intresseavvägning vi har gjort baserat på berättigat intresse och ditt skäl förinvändning väger tyngre än vårt berättigade intresse.
 • Du invänder mot behandling för direktmarknadsföringsändamål.
 • Personuppgifterna behandlas på ett olagligt sätt.
 • Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse vi omfattas av. 
 • Personuppgifter har samlats in om ett barn (under 13 år) som du har föräldraansvaret för ochinsamlandet har skett i samband med erbjudande av informationssamhällets tjänster (t.ex. sociala medier). 

Hur kontaktar du oss lättast vid frågor om dataskydd? 
Kontakta oss på info@c2safety.com. Vi kan komma att göra ändringar i vår policy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på hemsidan. 

Vad är cookies och hur använder vi det? 

En cookie är en liten textfil som sparas på din dator, surfplatta eller mobiltelefon när du besöker olika sajter. Dessa textfiler kan sedan läsas av sajterna och hjälper till att identifiera dig, vilket ofta används för grundläggande funktioner och annat som förbättrar din användarupplevelse.

På C2 Vertical Safety använder vi följande cookies:

 1. Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
 2. Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut). 
 3. Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker).
 4. Tredjepartscookies (cookies som satts av en tredjeparts webbplats. Hos oss används dessa i första hand för analyser, t.ex. Google Analytics.).
 5. Liknande tekniker (tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies).
 6. De cookies vi använder förbättrar normalt sett de tjänster vi erbjuder. Några av våra tjänster behöver cookies för att fungera korrekt, medan andra förbättrar tjänsterna för dig. Vi använder cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster och för att spara funktionella inställningar. Vi använder även cookies för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig.

Kan du själv styra användningen av cookies? 

Ja, din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies. Du kan läsa mer om cookies generellt på post- och telestyrelsens webbsida, pts.se.