Varför LEDX Lights?

Den perfekt pannlampan

LEDX Lights är det självklara valet bland många av världens främsta idrottare. Men varför har det blivit så populärt och vad är det som utmärker en riktigt bra pannlampan?

Vår berättelse börjar med jakten på den perfekta pannlampan. Vår grundare och utvecklare Anders Johansson har orienterat och varit friluftsmänniska i hela sitt liv. Han hade en vision att med högkvalitativa material och avancerad teknologi, skapa en pannlampa som skulle överträffa det som fanns på marknaden. Efter hårt jobb och mycket slit stod den första prototypen färdig. LEDX Lights var fött och när produktionen startade så gjorde lamporna snart succé.

OPTIMAL LJUSSPRIDNING

När man pratar om pannlampor och ljus, pratar man ofta om lumen. Men det är viktigare hur ljuset sprids. Att det ger en bred spridning av ljuset som samtidigt når långt med en mjuk övergång utan skuggor och reflexer. Ljuset från LEDX Lights lampor har blivit ett unikt kännetecken, de levererar hög effekt med en finjusterad ljusspridning för att minska ögonutmattning och bländande effekt.

PERFEKT BALANS

När du är aktiv ska lampan följa dina rörelser. Genom att utveckla lamporna med användaren i fokus har vi skapat lampor som är platta och unikt välbalanserade med fästpunkten nära pannan. Det gör att de sitter stabilt på huvudet och klarar alla typer av aktiviteter utan att skaka eller studsa.

LÅG VIKT

Oavsett aktivitet så är låg vikt att föredra. Vi jagar gram i samtliga produkter som lämnar ritbordet. Genom att använda högkvalitativa och lätta material i våra produkter hjälper vi dig att ta dig extra långt och utan besvär.

BYGGD FÖR ATT HÅLLA

Alla våra produkter tål tuffa tag, oavsett om du är enduroförare, kör snöskoter på fjället eller orienterar. LEDX Lights har bevisat sin prestanda under extrema förhållanden som tex Novemberkåsan, arktiska temperaturer och industriell gruvdrift.

AVANCERAD TEKNOLOGI

Säkerhet och anpassningsförmåga bör vara på allas checklista när man skall hantera ny teknologi.

Vi utvecklar och producerar alla pannlampor i Sverige för att ha full kontroll på kvalitet. Närheten till våra leverantörer ger korta ledtider och det är enkelt att genomföra justeringar och uppdateringar. Alla produkter testas noga för hand före leverans.

BRA KOMFORT

Vi vet alla hur det känns med det där lilla gruskornet i skon som skaver – och värdet av en sömlös passform.

Vår Huvudställning Pro tar komfort och pannlampa till en helt ny nivå. Vår unika design ger dig en bekväm huvudställning för de flesta huvudstorlekar.

BRETT UTBUD AV TILLBEHÖR

LEDX Lights system av lampor och tillbehör är utformat som moduler och de flesta av våra produkter är kompatibla med varandra. Du kan växla mellan olika storlekar på batteri, driva lamporna med extern 12V strömkälla, montera lamporna på en rad olika hjälmar etc.

MAXIMAL EFFEKT ELLER EXTRA LÅNG BATTERITID

Riskera inte att få slut på batteri när du behöver det som mest. Beroende på vilken lampa du väljer, levererar LEDX Lights upp till 6500 lumen på maximal effekt. Med vårt stora batteri kan du då få en batteritid upp till 85 timmar.