Jakt

Optimal ljusspridning som startar vid dina
fötter och når så långt du behöver i alla riktningar.

Min videospelare

När du söker efter skadat vilt är bra ljus en förutsättning för säker och effektiv jakt. Det är viktigt att kunna lita på sin utrustning och att lampan alltid levererar när det behövs. Med LEDX Lights lampor får du en optimal ljusspridning med ljus som börjar vid dina fötter och når så långt du behöver i alla riktningar. Tack vare den höga monteringen reflekteras inte ljuset i optik eller ljuddämpare och du behöver inte omdirigera lampan när du skjuter tack vare den breda ljusbilden. Eftersöksjägare som vi talar med säger att de aldrig vill använda något annat efter att ha haft LEDX Lights. Vi anser att det är ett mycket bra betyg.

Även komfort är viktigt för jägare. Att bära lampan ett helt jaktpass på flera timmar är inte ovanligt och då krävs en huvudställning som både sitter tajt på huvudet samt inte gör sig påmind. Vår egendesignade huvudställning Headgear Pro är framtagen för just dessa ändamål – bra passform för olika huvudformer och aktiviteter samt så bekväm att du inte tänker på att den sitter på huvudet.

Vilken lampa skall du välja för jakt och eftersök?

Den vanligaste lampan för eftersök är Cobra X-pand med optimal bredd men ändå mycket lång ljusstråle. Här finns inga kompromisser och vid lägre effektläge ger batteriet upp till 85h ljus. För de som önskar ett alternativ med något mindre vikt är Mamba ett bra val. Mamba ger nästan lika bra närljus som Cobra men har kortare räckvidd.

Vill du montera lampan på vapnet så är Snok ett svårslaget alternativ. Med optimerad ljusbild och upp till 2 000 lumen i en mycket kompakt lampa. Den kan monteras antingen på stocken eller på kikarsiktet med hjälp av vårt vapenkit 135-10 samt lämpligt fäste från Weaver eller Picatinny. När du inte har lampan på vapnet kan den enkelt tas av och användas som pannlampa eller ficklampa.

Vill du se till att din LEDX Lights lampa alltid är fulladdad inför jaktpasset, komplettera med vår 12V laddare och ladda lampan i bilen. Batteriet till Snok samt batterier med LX-kontakt kan enkelt laddas från USB-uttaget i bilen. Dock går laddningen långsammare för våra större batterier än med LEDX Lights laddare, eftersom bilens USB-uttag oftast inte har så hög kapacitet.

Montera vapenlampa

Med ett Weapon mounting kit kan du enkelt använda pannlampan som en monterad vapenlampa.

Min videospelare