MAMBA 4000 X-PAND

DEN HÄR MODDELLEN ÄR SLUTSÅLD OCH NÄSTA GENERATION AV MAMBA HITTAR DU HÄR

En kraftfull kompakt lampa med ett imponerande brett och långt ljus.

MAMBA 4000 X-PAND

Mamba 4000 X-pand med vår egenutvecklade reflektor ger hela 4000 lumen. Lampan levererar mycket ljus i hela registret – både nära fötterna, på bredden och med bibehållen längd. Mamba ger väldigt mycket ljus tack vare högeffektiv elektronik, fyra st LED och stor kylyta. Förpackat i ett mycket kompakt välbalanserat och stryktåligt lamphus.

Välj gärna något av våra paket som innehåller många tillbehör till ett förmånligt pris

Eller välj enbart lampa utan batteri, huvudställning eller andra tillbehör.

85H
LOWEST
POWER

2.5H
HIGHEST
POWER

4000
LUMEN

6500K
COLOR
TEMP.

13°-84°
LIGHT
CONE

CREE
DIODE

OPTIMAL LJUSBILD

Ljuset från Mamba passerar genom fyra kvalitetslinser. Tillsammans ger de en mycket enhetlig ljusbild som börjar nästan omedelbart vid dina fötter och ger en täckning med ljus flera hundra meter framåt. Den sprider också ljuset brett, även i ditt perifera synfält. Detta ger ett vilsamt och bländfritt ljus, så nära dagsljus du kan få.

2H 30MIN – 85H BATTERITID

Mamba har upp till fem olika effektlägen, från 3% – 100%, vilket ger en batteritid på upp till 85 h. Vid full effekt lyser lampan 2 h 30 min. Vid leverans har lampan tre förinställda lägen på 10%, 40% och 100%.

MARKNADENS MEST AVANCERADE HUVUDSTÄLLNING

Mamba levereras med Huvudställning Pro med mycket bra passform. Den går extra långt ner i nacken vilket gör att den sitter bra även med en mössa under. Lampfästet är ergonomiskt utformat och följer huvudformen väl. Hjässbandet är tvådelat vilket uppskattas av tjejer som har en tofs eller hästsvans bak i nacken. 

Fästpunkten för lampan sitter nära pannan och befinner sig nästan rakt under balanspunkten på lamphuset vilket gör att lampans tyngd går rakt ner till fästet och lampan blir inte framtung. Tillsammans med lampans låga vikt gör det att lampan är mycket stabil även vid cykling och löpning i tuff terräng eller vid hårt skogsarbete.

FRAMTAGEN FÖR TUFFA FÖRHÅLLANDEN!

LEDX lampor hanterar väder och vind lika bra som mörker. Regn, damm eller stötar är inga problem. LEDX lampor är byggda för att hålla i de tuffaste miljöerna.

KRAFTFULL

Mamba 4000 X-pand, är en kraftfull och kompakt pannlampa med låg vikt. Med 4000 lumen ger den ungefär lika mycket ljus som de flesta billjus. Mamba har fyra st LED och en elektronik med mycket hög verkningsgrad.  Designen är unik med elektroniken integrerad i lampfästet och ett platt lamphus med stora kylflänsar som leder bort värmen effektivt. Lampan har en inbygd dynamisk temperaturreglering som håller temperaturen på rätt nivå, 75° C. När lampan används på de högsta effekterna måste den dock vara i rörelse för att prestera på max. Normalt går det att använda lampan på 40% (50% av ljuset) även stillastående inomhus. Den platta designen med fästet rakt under lampan ger en välbalanserad och mycket lätt pannlampa. Resultatet är en lampa med en extremt bred men ändå lång ljusbild. Upplevelsen är att du befinner sig i en stor bubbla av ljus, som når mycket långt. Det breda ljuset ger ett reflexfritt och vilsamt ljus för ögonen.

TÅLIG

Vi samarbetar med många användare av våra produkter, med deras hjälp optimerar vi lamporna för en rad olika användningsområden. Mamba 4 000 är en favorit för utövare inom MTB, orientering och skidåkning mm. Den låga vikten och kompakta formatet gör den också populär när det gäller skogsarbete, röjning av ledningsgator, klättring, grottforskning mm. Med våra olika fästen kan lampan användas på nästan alla typer av hjälmar, t.ex cykelhjälmar, skogshjälmar och de flesta bygghjälmar. 

OPTIMAL LJUSBILD

Starkt ljus betyder inte allt, det viktigaste är ljusbilden, ljuset ska inte blända och inte ha några skarpa gränser, men ändå nå långt. För att uppnå detta använder vi tre olika linser i Mamba, ifrån 13°  –  79°. Tillsammans ger de en mycket jämn ljusbild som tar vid nästan direkt vid fötterna och lägger en matta av ljus långt framåt. Det sprider också ljuset brett åt sidan, ända ut i ögats perifera synfält. Detta ger ett vilsamt och reflexfritt ljus, så nära dagsljus man kan komma.

BATTERITID

Mamba har upp till fem olika effektlägen, från 3% – 100%, vilket ger en batteritid på upp till 85 h. Vid full effekt lyser lampan 1 h 40 min. Vid leverans har lampan tre förinställda lägen på 10%, 40% och 100%.

RESERVTANK

När batteriet är nästan slut på de högre effektlägena, går lampan automatiskt ner på låg effekt. En reservtank som ger dig ljus i ytterligare ca 60 min med 10% effekt.

MARKNADENS MEST AVANCERADE HUVUDSTÄLLNING

Mamba levereras med Huvudställning Pro med mycket god passform. Den går extra långt ner i nacken vilket gör att den sitter bra även med en mössa under. Lampfästet är ergonomiskt utformat och följer huvudformen väl. Hjässbandet är tvådelat vilket uppskattas av tjejer som har en tofs eller hästsvans bak i nacken. Fästpunkten för lampan sitter nära pannan och befinner sig nästan rakt under balanspunkten på lamphuset vilket gör att lampans tyngd går rakt ner till fästet och lampan blir inte framtung. Tillsammans med lampans låga vikt gör det att lampan är mycket stabil även vid cykling och löpning i tuff terräng eller vid hårt skogsarbete.

Vikt lamphus76 g
Vikt lamphus + elektronikbox123 g
Vikt lampa + huvudställning (komplett)178 g
Vikt med huvudställning + batteri (113 Wh)773 g
Batterikapacitet (batteri Large)72 Wh (10,8 V/6,6 Ah)
LED-typ4 st Cree XM-L2
Färgtemperatur6500° Kelvin
LjussystemX-pand
Mått lamphus109 x 39 x 28 mm