MTB

Natt eller dag, låt inte mörkret
begränsa din körning.

Min videospelare

Så otroligt imponerad av LEDX lampor som ger perfekt sken i mörkret, som gör att jag kan rulla fram som om det vore dagsljus trots att mörkret har fallit i skogen.

Perfekt för mig som älskar att cykla MTB i skogen oavsett vilken årstid det är.

Pernilla Lantz
MTBTjejer.se

När LEDX Lights 2014 lanserade Mamba så började MTB-cyklisterna upptäcka våra lampor. En lätt och låg lampa med bred ljusbild som passar bra på en cykelhjälm var efterfrågat. Att LEDX Lights pannlampor dessutom ger riktigt mycket ljus, gör inte saken sämre.

MTB kräver bra ljus i närområdet och tack vare att LEDX Lights använder olika linser för optimal spridning får du det. De två större modellerna Cobra och Mamba ger ljus direkt vid framhjulet och ända ut i periferin, vilket ger full kontroll även i tekniskt svåra partier. Det mjukt avtonade ljuset är vitt som dagsljus och ger bra kontrast i terrängen.

Lampan monteras enkelt på hjälmen med vårt lampfäste för hjälm. Lampan kan snabbt och lätt flyttas mellan hjälm och till exempel huvudställning med hjälp av snäppfästet. Batteriet har en lång kabel som ger dig möjlighet att stoppa det i bakfickan på cykeltröjan, i ett vätskesystem, ryggsele eller i en midjeväska. Med olika storlek på batteri och flera effektlägen på lampan kan du få drifttid från 1 h 45 min – 85 h.

Pontus Olofsson

Pontus Olofsson heter jag, bor i Falun och är 25 år gammal. Jag är landslagsaktiv inom mountainbike disciplinen Enduro som är en av de utförsgrenar som finns inom cykel. Där satsar jag på framstående resultat i Svenska Cupen samt ute på Världscupen. Grunden till ett bra resultat på elitnivå läggs mycket på vintern i mörker och där är Cobra min bästa kompis.

Elina Davidsson

Jag heter Elina Davidsson, är född 2001 och kommer från Bjursås i Dalarna. När jag var 9 år började jag cykla downhill, 2017 började jag på cykelgymnasiet i Falun och sedan dess har det blivit mer och mer seriöst. 2018 gjorde jag min första tävlingssäsong i enduro och slutade på en femteplats i damelitens total.

2019 plockade jag hem 2st fjärdeplatser jämfört med damelitens tider och vann svenska VM-kvalet i pumptrack och därefter en 28:e plats på VM. Under 2020:s korta säsong vann jag ett SM-silver i U21 klassen och en vinst på en cuptävling.
2021 har jag planer på att köra Svenska Cupen i enduro, vilket bland annat innefattar ett SM och en kvaltävling till världscupen. Utöver detta ska jag ställa upp i några fler världscupkval i Europa och en världscuptävling i enduro samt SM i både downhill och pumptrack.

Jag vill tävla internationellt i både enduro, pumptrack, dual slalom med mera. LEDX Lights kommer att hjälpa mig i min satsning. Med deras grymma lampor kan jag hålla hög kvalité på träningen under hela året, vilket tidigare har varit svårt under det mörka vinterhalvåret! Nu kan jag lägga in extra pass med löpning, längdskidor eller cykling utan att mörkret hindrar mig.

Vilken modell skall du välja?

Mountainbikeåkaren behöver framför allt en bred ljuskägla med ljus direkt vid framhjulet, och i närområdet. Däremot behöver inte längden på ljuskäglan vara extremt lång, det räcker ofta att se till nästa krök på stigen. Här passar Mamba perfekt, med sin låga vikt sitter den perfekt som hjälmlampa, med hjälp av vårt lampfäste. Vid MTB räcker det oftast med en lampa på hjälmen.

Men om du cyklar i stadsmiljö bör du dock montera lampan på styret och vinkla den något nedåt, för att inte blända medtrafikanter. Både fästet för styret och hjälmen har snabbfäste för lampan vilket gör att du sekundsnabbt både monterar och demonterar lampan.

Gäller hög fart i Åres downhill spår under kvällstid – ja då rekommenderar vi Cobra som ger dig mycket ljus i närområdet men också en ljuskägla som räcker så långt fram du behöver.