Orientering

LEDX Lights erbjuder den optimala
pannlampan för nattorientering.

Min videospelare

”Jag använder LEDX för att det är en otroligt stabil lampa som aldrig strulat så länge jag haft den. Den breda ljusbilden gör att det nästan blir som att springa på dagen, och det räddar den långa mörka vinterträningen som krävs inför säsongen. Nu när vi damer kommer ha nattsträckor på 10-Mila kommer det bli ännu viktigare att ha en lampa vi kan lita på.”

Sara Hagström
IFK Göteborg Orientering

Pannlampor för nattorientering


LEDX Lights har sitt ursprung i orienteringssporten. Sedan LEDX Lights början har vi alltid strävat efter att göra en lampa som skulle vara det bästa valet för elitorienterare. Eftersom de kräver kraftfulla och pålitliga lampor för att förbli konkurrenskraftiga, är vi glada över att LEDX Lights är ett av de mest använda märkena vid de stora orienteringsreläerna. Speciellt de bästa lagen och löparna använder LEDX Lights lampor. Koovee vinnarna av Jukola 2016 och IFK Göteborg vinnarna av både 10-MILA och Jukola 2017, använder endast Cobra under nattsträckorna

För att lyckas med nattorientering är det viktigt att hålla rätt kurs genom att snabbt läsa föremål i terrängen. Det är också viktigt att kunna fokusera på det viktigaste: orienteringstekniken. LEDX Lights lampan har därför ett mycket brett och kraftfullt ljus som ger löparen ett stort upplyst område att navigera i. De olika linserna interagerar och sprider ljuset genom synfältet utan synliga kanter i ljusbilden. Beroende på modell tänds de också en lång sträcka framför löparen, vilket möjliggör högsta hastighet när terrängen tillåter det.

Naturligtvis är lamporna perfekt monterade på huvudet, tack vare ett välbalanserat lamphus, låg vikt och marknadens mest avancerade huvudställningar. En extremt energieffektiv elektronik tillsammans med högpresterande batterier möjliggör långa turer genom natten och vidare.

Att träna orientering när det är mörkt med en pannlampa kan också öka prestandan när du orienterar i dagsljus. Genom att använda ett lägre effektläge under träningen kan du öka utmaningen och utveckla en ännu bättre orienteringsteknik.

IFK Göteborg
Sverige

IFK Göteborg har sedan segern i 10Mila 2015 varit det dominanta herrlaget i Sverige och världen på stafettsidan. Klubben representeras av världslöpare från hela norden och de framstående orienteringsnationerna i övriga europa. Dessutom finns löpare som utmärker sig som goda stafettlöpare där natt är en otroligt viktigt inslag på herrsidan.

Under vintern läggs grunden för tävlingssäsongens stafetter och individuella mästerskap. För IFK:s löpare innebär det en stor del träning med pannlampa kvällstid. Det har gett resultat. Klubben har sedan flera år tillbaka tränat och tävlat med LEDX Lights pannlampor. På herrsidan har de vunnit 10mila-stafetten fyra av de senaste fem åren och Jukola en gång 2017!

Vilken modell skall du välja?

Orientering handlar om att se var du skall i skogen framför dig. Detta kan vara väl så utmanande i dagsljus. På natten blir sikten av naturliga skäl nära noll och mycket ljus ett måste, både i närområde och i fjärran. Därför väljer de allra flesta orienterare Mamba eller Cobra. Mamba funkar fint för de allra flesta, både för träning och tävling, men vill man ha det bästa på marknaden är det Cobra som gäller.

Både Mamba och Cobra ger ett väldigt behagligt sken på kartan då X-pand reflektorn levererar ett mycket brett och mjuk ljus som inte reflekteras i kartfodralet av plast. Väl så viktigt för att kunna behålla skärpa i kartläsningen.