Snöskoter

Optimal ljusspridning för ökad säkerhet, och fart.

Min videospelare

Med LEDX har min skoteråkning förändrats helt. Man förlänger dagarna och tar med dagsljus till kvällsåkningen.

Mörker är inte längre ett problem och med LEDX får man även fram konturer i snön vid dagsljus.

Marcus Edlund
MJM Powersports

Lampor för skoter

Även om skoterfolket upptäckte LEDX Lights lampor ungefär samtidigt som Enduro förarna var det inte förrän under 2019 som vi fick ett brett genomslag i denna spännande sport. Kraven är ungefär de samma som för Enduro förarna – väldigt mycket ljus, robust lampa som tål stryk samt möjligheter att koppla in 12V försörjning från generator. Idag är vi stolta över hur utbrett användandet av LEDX Lights pann- och hjälmlampor är uppe i norra delarna av både Norge, Sverige och Finland.

Många har varit de som upptäckt storheten med att inte längre behöva förlita sig på skoterns egna originalljus utan att det finns något som är bättre, mycket bättre. Med LEDX Lights får man en helt annan upplevelse då detaljer i närområdet lyser upp klarare samt att det går att se betydligt längre fram och på så sätt möjliggöra bättre planering av körningen.

Marcus Edlund

Med LEDX Lights förlänger jag dagarna avsevärt uppe i Gällivare, Sverige. Att mörkret kommer eller man ska ut och köra efter jobbet spelar ingen roll längre. Läs hela intervjun med Marcus här!

Cobra 6500 X-pand öppnar upp kvällskörning till en helt ny nivå när mörker går till dagsljus och lampan tar fram konturer som man inte trodde var möjligt. Jag använder ibland även Cobra på dagarna om det är dålig sikt eller flatljus för att få fram konturer på ett helt annat sätt.

Att LEDX Lights lampan finns med i min ryggsäck är en självklarhet. Det är också en stor fördel att kunna driva lampan från skoterns 12V system för att kunna ha bra ljus så länge jag kör.

Vilken modell skall du välja?

För snöskoter rekommenderar vi främst Cobra. Med en oslagbart bred och lång ljusbild samt hög effekt kommer den att jobba för dig både på skoterleder och i skogen. Den fungerar också utmärkt som hjälmlampa med vårt kompatibla hjälmfäste som finns för både 1 eller 2 lampor.

Till detta kommer en mycket robust modell som tål både vurpor och smattrande grenar. Med våra tillbehör väljer du själv om du vill mata lampan/lamporna via batteri eller från skoterns 12V system.

Även Cobra Spot har slagit igenom inom skotervärlden där användaren får möjlighet att komplettera den avancerade och breda ljusbild som tex Cobra X-pand ger med en lampa som endast levererar en smal ljusbild rakt fram. Det bästa av två världar helt enkelt.

Ledx Cobra pannlampa
Ledx Mamba pannlampa