X-pand

X-pand kallas den ljusbild som LEDX Lights lampor genererar. Det breda och mjuka men ändå kraftfulla ljuset skapas av en uppsättning väl valda linser och reflektorer som är sammansatta för att ge ett jämnt och vilsamt ljus över hela användarens synfält.

Sedan starten för LEDX Lights 2009 har ljusbilden varit central. Vårt mål har alltid varit att ligga främst i branschen, inte bara med höga lumen tal utan också att leverera det mest användbara ljuset på världsmarknaden.
– Att tillverka en pannlampa som lyser långt är lätt, men att bygga en pannlampa med en ljusbild som är användbar i alla lägen kräver både kunnande och tålamod.

Så här vill vi själva använda en pannlampa

< 1 meter
Som jägare vill jag kunna rikta min lampa rakt fram men ibland snegla ned på tex en karta i handen och där få ett behagligt ljus utan reflexer.
På kartan motsvarar ljuset en lampa på ca 75-150 lumen.
5-10 meter
I tät skog skall lampan ge tillräckligt med ljus i närområdet och på sidorna, trots att den fortfarande är riktad rakt fram i horisonten. Att snegla höger eller vänster innebär inte att jag behöver röra på huvudet och ”flytta” ljuset. Där ute är det ändå upplyst.
Ljuset framför fötterna motsvarar en lampa på ca 700-1000 lumen.
50-250 meter
Förutsättningen för en lyckad mörkerjakt ökas med ett bra ljus på distans. Upptill ett par hundra meter. Ljusbilden här behöver inte vara bred, utan smal och kraftig som Cobra 6500 X-pand vilken ger 6500 lumen.
Mattias Åkesson, CEO LEDX of Sweden AB

Byggstenar

Med vår egen designskyddade reflektor och en sinnrik mix av olika typer av linser får vi en unik ljusbild som kännetecknar LEDX Lights.

Med en och samma lampa går det att få en ljusbild som inte bara lyser långt bort utan som även är bred nog att hjälpa till under äventyr som väntar, vare sig det är jakt på vildsvin, enduro under Novemberkåsan, downhill med MTB eller under trädfällning en sen oktoberkväll.